19.06.2020. Supervizor Scanlan se sastao sa predstavnicima JP “Komunalno Brčko” – glavna tema elektroenergetska pitanja

Ispis E-mail

a.jpgSupervizor za Brčko i prvi zamjenik visokog predstavnika za BiH Michael Scanlan boravio je u četvrtak 18.06.2020. godine u trećoj zvaničnoj posjeti JP “Komunalno Brčko”. Sastao se sa zamjenikom direktora Draganom Jelisićem i šefom RJ Elektrodistribucija Arminom Drapićem.

Na sastanku je bilo riječi o više tema, među kojima da se mora nastaviti sa rješavanjem važnih pitanja koja se odnose na snabdijevanje Brčko distrikta BiH električnom energijom, zatim o ulaganju u infrastrukturu, donošenju zakonskih propisa o električnoj energiji, energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije, te tješnjoj saradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH kada je riječ o elektroenergetskoj oblasti, što je sve usporeno proteklih mjeseci zbog borbe sa epidemijom COVID-19.

Supervizor je podržao nastojanja JP “Komunalno Brčko” da se riješi problem vlasništva nad elektroenergetskom infrastrukturom na teritoriji Brčko distrikta BiH, odnosno da JP “Komunalno Brčko” gazduje ovom infrastrukturom, koju svakako godinama održava, a čime će steći mogućnost da poveća osnovni kapital preduzeća, što je i jedan od zahtjeva DERK-a prema preduzeću.

Podržao je prijedloge projekata preduzeća na izgradnji četiri podzemna dalekovoda prenosnog odnosa 35/10 kV, čime bi se stvorio energetski prsten u Brčkom, te obezbjedilo kvalitetnije i sigurnije snabdijevanje električnom energijom na teritoriji Distrikta, sa smanjenjem prekida u napajanju kupaca električnom energijom.

Supervizor je istakao da će nastaviti da prati rad preduzeća, te davati podršku u rješavanju svih važnih pitanja.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA