02.06.2020. Ponovo je moguće udomiti psa iz azila

Ispis E-mail

Nakon zabrane posjeta azilu zbog opasnosti od širenja virusa korona, obavještavamo sve naše sugrađane da je azil ponovo otvoren za posjetioce i udomitelje svakog radnog dana od 09:00 – 15:00 časova.

U razgovoru sa kinologom i zaposlenicima koji brinu o psima, zainteresovani budući udomitelji mogu da izaberu svog novog ljubimca.

azil_okt01azil_okt05azil_okt07

Vrlo često naši sugrađani imaju pitanja poput da li imate pekinezera, zlatnog retrivera, američkog staforda i sl. Azil je mjesto mjesto na kojem zbrinjavamo napuštene pse, nije odgajivačnica rasnih pasa, mada se povremeno dogodi da u azilu budu i čistokrvni psi, ali je većinom riječ o mješancima o kojima vlasnik više neće, ili iz objektivnih razloga ne može, da brine. Međutim, onome ko ozbiljno želi da udomi psa, i kome nije bitno da li je pas mješanac ili s pedigreom, vrata azila su otvorena.

Naš Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja ne priprema katalog pasa spremnih za udomljavanje, jer se situacija svakodnevno mijenja, te je odlazak u azil najbolji način da odaberete psa, osjetite tu sponu između psa i vlasnika, i osjetite se dobro kada jednom od njih podarite bolji i život ispunjen ljubavlju, pažnjom i sigurnošću – kada, u stvari, spasite jedan život.

Ujedno se zahvaljujemo svima koji su u proteklih 11 godina udomili nekog od stanovnika azila kojim upravlja JP “Komunalno Brčko”, a do sada je udomljeno oko 3.000 pasa.

Udomljavanje se realizuje svakog utorka i petka u periodu od 10:00-11:00 časova. Tada su u azilu prisutni i veterinari Javne veterinarske stanice koji pse mikročipuju i vakcinišu, a za udomljenog psa, novi vlasnik može besplatno preuzeti i pasoš u veterinarskoj stanici.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA