04.10.2019. Obilježili smo sa najmlađima Međunarodni dan zaštite životinja

Ispis E-mail

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja, koji djeluje pri Radnoj jedinica Čistoća, danas je, kao i svake godine od osnivanja, obilježio Međunarodni dan zaštite životinja.

U azilu kojim upravlja naše preduzeće ugostili smo 60 mališana iz dvije dječije predškolske ustanove – Happy Kids i Školigrica iz Brčkog.

Zaposlenici Sektora zbrinjavanje napuštenoh životinja pripremili su za mališane kratki edukativni čas o načinu tretiranja životinja, o pristupu psima, o njihovim osnovnim potrebama, ali i o osnovama uzgoja, odnosno držanja psa u domaćinstvu.

“Sve dobre navike, pozitivna komunikacija i pravilan odnos prema životinjama stvaraju se od malih nogu. Zato na ovaj način, druženjem sa djecom u azilu, želimo da oni vide i dožive mjesto na kojem žive psi koje je neko napustio ili se nije

mogao brinuti o njima iz različitih razloga. Da vide da je briga o psu, o drugom živom biću, stvarna i da životinja, pas, ima osnovne životne potrebe i osjećanja. A  zauzvrat pruža neizmjernu ljubav i prijateljstvo. Zato je važno da znaju da ako žele psa, o njemu se moraju i brinuti, na pravi način, ne poigrati se sa njim neko vrijeme, i onda ga napustiti. Mislim da ako to djeci usadimo od malih nogu, da ćemo imati više odgovornih vlasnika pasa, a manje napuštenih pasa na ulicama,” kaže Željka Tomić, šef Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja.

Svako od mališana mogao je da pomazi psa, igra se sa njim, prošeta ga na povocu, postavi pitanje kinologu i radnicima koji brinu o psima o bilo čemu što ih zanima kada je riječ o ovim životinja. Za mališane su kolege u azilu pripremile i prigodno posluženje, te odgovarajuće poklone – maske sa likom psa, bojanke - naravno, „Patrolne šape“ i postere 100 rasa  - 100 pasa.

Djeca i njihove vaspitačice su bili oduševljeni i uživali u ugodnom druženju, kao i svi učesnici ovog događaja, koji su podržali i Organizacija Crvenog krsta u Brčkom i preduzeće „Krajinović“, koje je obezbijedilo besplatan prevoz za mališane.

Pozivamo naše sugrađane i ljubitelje pasa da azil posjete svakog radnog dana od 09:00 – 15:00 h i odaberu psa kojeg žele i mogu da udome, ili da dođu utorkom i petkom od 10:00-11:00 h, kada je termin određen samo za udomljavanje, i tada preuzmu svog ljubimca. Terminima određenim za udomljavanje prisustvuju i veterinari Javne veterinarske stanice u Brčkom, koji svakom novom vlasniku daju i korisne informacije o tome kako da se brinu o svom psu. Sa druge strane, pozivamo i vlasnike pasa da brinu o svojim ljubimcima i njihovom potomstvu, s obzirom da je najveći broj pasa koji se nađu na ulici produkt neodgovornog vlasništva i nedovoljne brige o životinji.

azildjeca_01 azildjeca_02 azildjeca_03 azildjeca_04 azildjeca_05 azildjeca_06

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA