06.12.2018. Počinje rasknjižavanje subvencija za komunalne usluge korisnicima socijalnog programa

Ispis E-mail

spiskovi socijalni programGradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je 17. oktobra 2018. godine Odluku o odobravanju programa utroška sredstava subvencija za komunalne usluge korisnicima socijalno – programskih mjera za 2018. godinu.

Pravo na subvenciju ostvaruju lica iz socijalno – programskih mjera, odnosno penzioneri čija penzija ne prelazi 350,99 KM, nezaposlena lica evidentirana do 01. septembra 2018. godine u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i to žene s navršenih 55 godina života i starije i muškarci s navršenih 60 godina života i stariji, zatim korisnici stalne osnovne novčane pomoći, djeca bez roditeljskog staranja i punoljetna lica smještena u hraniteljske porodice, djeca ometena u psiho-fizičkom razvoju, invalidi čija mjesečna invalidnina ne prelazi 350,99 KM i slijepa lica koja su

korisnici samo dodatka za njegu i pomoć drugog lica.

Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge, odnosno Pododjeljenje za socijalnu zaštitu Vlade Brčko distrikta BiH izvršilo je prije nekoliko dana uplatu odobrenih sredstava za ove namjene u visini od 830.000,00 KM na račun JP “Komunalno Brčko”. S obzirom da je od prošle godine na računu preduzeća ostalo oko 200.000 KM nerasknjiženih sredstava za subvencije za 2017. godinu, te da u ovom trenutku JP “Komunalno Brčko” raspolaže sa nešto više od milion KM za subvencije za komunalne usluge, prostom računicom izračunato je da će 11.933 korisnika socijalno – programskih mjera imati pravo na 87,01 KM subvencije po jednom korisniku za komunalne usluge u 2018. godini.

Svaki korisnik subvencije ima pravo da dođe na šaltere preduzeća i da se popunjavanjem opšteg obrasca obrati Službi za računovodstvo i navede na koji način želi da se izvrši raspodjela ovih sredstava po uslugama koje koristi.

Ukoliko korisnik ne dođe na šalter preduzeća, smatraće se da je saglasan da se cjelokupan iznos knjiži na utrošenu električnu energiju. U slučaju da se kompletan iznos uknjiži na trošak za električnu energiju prije nego se kupac obrati preduzeću te naknadno iznese drugačiji zahtjev za raspored dobijenih sredstava subvencije, naši zaposlenici će naknadno izvršiti rasknjižavanje i raspoređivanje sredstava prema zahtjevu kupca.

Uslugu isporuke električne energije, koja je i najskuplja komunalna usluga, imaju svi korisnici socijalno – programskih mjera, te se najveći broj korisnika i odlučuje da kompletan iznos subvencije utroši upravo na plaćanje ove usluge. No, korisnici koji imaju potrebu i za izmirenjem obaveza za utrošenu vodu ili pruženu uslugu odvoza smeća, mogu da iskoriste pravo plaćanja i ovih troškova.

Za više informacija pozvati besplatnu info liniju 0800 505 07.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA