11.10.2018. Jesenje uređenje grada i sadnja sezonskog cvijeća

Ispis E-mail

U okviru redovnih jesenjih aktivnosti na uređenju grada koje provodi Služba za javnu higijenu JP „Komunalno Brčko“, a sve u skladu sa Planom održavanja javnih zelenih površina Odjela za javne poslove – Pododjela za puteve i parkove radi se na održavanju i oblikovanju zelenih i javnih površina koje pridonose očuvanju privlačne slike našeg grada.

orezivanjezbogsaobraajnesignalizacije.jpg

Do sada su realizovane planske aktinosti koje uključuju jesensko orezivanje i oblikovanje grmova, sadnju ruža, trajnica, kultivara, grmova te orezivanje krošanja mladog i srednjodobnog drveća van vegetacije. Radilo se i na orezivanju grana drveća s ciljem oslobađanja saobraćajne signalizacije i rasvjete i njihove uredne funkcionalnosti, orezivanje suhih i bolesnih grana, te sječa i uklanjanje drveća različitih starosti, kao i vađenje panjeva, a sve prema nalogu investitora radova.

sadnja sezonsko cvijee 01.jpg

U skladu sa planom uređenja u centru grada, u žardinjerama duž centralne pješačke zone zasađeno je više od 1.700 komada sezonskog cvijeća.  U raspored uređenja grada uvršteno je i naselje Novo Brčko, pa su zasađene kombinacije bijelih i crvenih tratinčica, a sezonsko cvijeće zasađeno je i na prostoru oko zgrade Vlade Brčko distrikta.

sadnja sezonsko cvijee - vlada 1.jpg

Osim ovih aktivnosti javila se potreba i za vanrednim aktivnostima na uređenju javnih površina koje su u dogovoru sa nadležnim službama Vlade Distrikta uvrštene u ovomjesečni plan uređenja grada. Naše ekipe radile su ovih dana na krčenju i košenju dijela Ficibajera i prostora uz rijeku Savu, te mašinskom čišćenju grmova od nagomilanog lišća i otpadaka.

ficibajer.jpg

Slične vanplanske aktivnosti njegovanja javnih površina prošle su sedmice završene u naselju Ilićka i to uređivanje blokovskog zelenila, prostora oko škole i uz magistralni put.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA