03.10.2018. U toku jesenje uređenje grada

Ispis E-mail

U okviru redovnih jesenjih radova na uređenju grada koje obavlja Služba za javnu higijenu JP „Komunalno Brčko“, a u skladu sa Planom održavanja javnih zelenih površina Odjela za javne poslove – Pododjela za puteve i parkove, provodi se jesensko čišćenje grmova od otpadaka, te njihovo orezivanje i oblikovanje, zatim sadnja ruža, trajnica, kultivara, grmova, orezivanje krošanja mladog i srednjedobnog drveća van perioda vegetacije radi oblikovanja krošnje.

orezivanje_1

U planske radove spada i orezivanje grana drveća radi oslobađanja saobraćajne signalizacije i rasvjete, orezivanje suhih i bolesnih – potencijalno opasnih grana na drveću, te sječa i uklanjanje drveća različite starosti, kao i vađenje panjeva, a sve prema nalogu investitora radova.

orezivanjezbogsaobraajnesignalizacije

U ovom mjesecu planirana je i sadnja cvijeća, mašinsko čišćenje i skupljanje lišća sa travnjaka površine 200.000 metara kvadratnih, orezivanje trajnica i ukrasnih trava, te uzimljavanje ružičnjaka.

Također, naše ekipe rade i na vanrednim poslovima uređenja nekoliko mjesnih zajednica, za koje su se tokom godina povećali zahtjevi i prigovori građana, te stoga nadležni organi grada razmatraju da se poveća broj i kvadratura javnih površina koje održava JP „Komunalno Brčko“. Protekle sedmice pokošena je i iskrčena velika neuređena javna površina u naselju Rosulje, dok se od početka sedmice radi na uređenju površina koje nisu obuhvaćene godišnjim planom održavanja javnih površina u naselju Ilićka.

kosenjeilicka

U ovoj mjesnoj zajedici više puta su ukazali na potrebu za njegovanjem i sređivanjem blokovskog zelenila između zgrada, površina oko škole, uz magistralni put i ostalih nekontrolisanih površina u ovom velikom gradskom naselju.

Osim redovnih i vanrednih aktivnosti Službe za javni higijenu, i Služba za upravljanje otpadom takođe realizuje redovne i vanredne aktivnosti na prikupljanju otpada.

 

auto-podizac.jpg

U toku je druga ovogodišnja akcija prikupljanja krupnog otpada koje naše preduzeće provodi u skladu sa obavezom propisanom Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH. Akcija je počela 1.10. i trajat će do 26.10. ove godine, a provodit će se u svih 78 mjesnih zajednica Brčko distrikta BiH. O rasporedu prikupljanja kabastog otpada građani mogu saznati više na službenoj web i facebook stranici preduzeća, ili kontaktiranjem besplatne info linije 0800 505 07. 

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA