07.09.2018. U TOKU POSTAVLJANJE NOVIH SPREMNIKA ZA SITNI OTPAD

Ispis E-mail

zamjenakanticaRadnici Radne jedinice „Čistoća“ započeli su aktivnost zamjene starih i postavljanje novih spremnika za sitni otpad u našem gradu. Oni će obaviti njihov razmještaj, a nove kante za otpatke bit će locirane na svim frekventnim lokacijama. U Dejtonskoj ulici i na Bijeljinskoj cesti postavljeno je ukupno 15 novih kantica, a danas je zamjena starih i postavljanje novih kantica planiranа u naseljima Š i Klanac.

Zbog zuba vremena, pohabanosti ali i nesavjesnog ophođenja prema komunalnoj opremi, čija uloga nije samo utilitarna, dolazi do potrebe njihove zamjene ili popravke. Aktivnostima modernizacije radnici „Čistoće“, a u skladu sa djelatnošću našeg preduzeća, osiguravaju na ovaj način očuvanje urbane i privlačne slike gradske sredine. Za potrebe zamjene malih spremnika za otpatke nabavljeno je 80 stubnih i 20 samostojećih kantica koje će biti postavljene u narednih nekoliko dana.

Ovim putem još jednom apeliramo i na savjesno ponašanje naših građana, da zajednički pridonesemo čistoći grada, te njegovom estetski ugodnijem i zdravijem izgledu.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA