05.07.201.8 Povećan broj priključaka na vodovodnu mrežu

Ispis E-mail

fabrikavode1 rukavice

Od sredine maja do kraja juna 2018. godine zahtjev za priključenje na vodovodnu mrežu podnijela su 93 kupca. Polovina kupaca je u navedenom periodu već priključena na mrežu, deset je u postupku rješavanja, a preostali zahtjevi se riješavaju u skladu sa vremenskom hronologijom prijema zahtjeva  i spremnosti kupaca da na traženoj lokaciji ostvare tehničke pretpostavke za priključenje.

Poređenja radi, u istom periodu prošle godine zahtjev za priključenje na vodovodnu mrežu je podnijelo svega 27 građana.

Procedura podnošenja zahtjeva za priključenje na vodovodnu mrežu je jedonostavna. Na info pultu Službe za odnose s kupcima popuni se predefinisani zahtjev, nakon kojeg kolege iz ove službe izlaze na teren, vrše predmjer radova i ispostavljaju zainteresovanom građaninu predračun radova, nakon čega se odlučuje da li će izvršiti priključenje na gradsku vodovodnu mrežu, ukoliko u naselju stanovanja ima izgrađena vodovodna insfrastruktura, ili ne.  

Jedna od većih mjesnih zajednica na području Brčkog, MZ Brod, najavila je mogućnost kolektivnog priključenja na vodovodnu mrežu, za šta je preduzeće spremno.

Građane je na priključenje na gradsku vodovodnu mrežu posljednjih mjeseci motivisala za 50 % niža cijena priključka. Odlukom menadžmenta preduzeća od 17. maja ove godine usvojene su izmjene u cjenovniku usluga vodovoda, kojim se ne naplaćuju naknade vezane za priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu individualnih i porodičnih stambenih objekata, uključujući i pomoćne prostorije, zatim naknade za obradu podataka, izlazak na teren komisije za priključak vode na mrežu, kao i naknade za angažovanje radnih mašina za izvođenje zemljanih radova i radne snage.

Za više informacija o priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu možete se informisati putem besplatne info linije 0800 505 07.

 

iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA