SERVISNE INFORMACIJE za utorak 03.07.2018. godine

Ispis E-mail

kosenjeRJ ELEKTRODISTRIBUCIJA

Za danas su planirani sljedeći zastoji u isporuci električne energije:

1.Planirani radovi:

 - TS 10/0,4 kV Brod 6 i Poljoprivrednik 3 - u vremenu od 08:00 - 10:00 h

 - TS 10/0,4 kV Brod 7 i Dizdaruša 2 - u vremenu od 10:00 - 12:00 h

2.Neplanirani radovi:

 - TS 10/0,4 kV Bijela 2 – prekid u trajanju od 10 min. u toku dana

- TS 10/0,4 kV Bijela 2, jedan NN izlaz, prekid u trajanju oko 3 h u toku dana

RJ VODOVOD I KANALIZACIJA

  • Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Alekse Šantića, u naredna dva mjeseca dolaziće do povremenih kraćih prekida u snabdijevanju kupaca vodom i funkcionisanja kanalizacione mreže u ovoj ulici.
  • Stanje vodosnabdijevanja ostalih dijelova gradskog i lokalnih vodovodnih sistema kojima upravlja JP “Komunalno Brčko” je uredno i nema planiranih isključenja potrošača radi izvođenja radova na mreži.
  • Kvalitet vode u gradskom i ostalim lokalnim sistemima je zadovoljavajući  i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

RJ ČISTOĆA

Služba za odvoz otpada:

Prema planu, danas je prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica organizovano u naseljima: Kolobara – Burića Brdo – Meraje – Ivici – Rosulje, Donji Brezik – Prvi Maj, Klanac – Rijeke – Brčko Novo, Omerbegovača – Boće – Boderište – Gornji Zovik – Donji Zovik – Štrepci, Seonjaci – Dubrave – Prijedor – Stjepkovica – Gredice 1, Eš naselje – Bijeljinska cesta – Brezovo Polje (Čaršija, Selo, Novo naselje).

Služba za javnu higijenu

ČIŠĆENJE JAVNIH SAOBRAĆAJNIH POVRŠINA U GRADSKOM PODRUČJU u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade za održavanje javnih površina i saobraćajnica:

  • Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina, mašinsko i ručno čišćenje javnih površina, pražnjenje posuda za otpatke.
  • Održavanje pješačke  zone i bulevara Mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica provodi  se u dvije smjene u periodu od 05:00 do 22:00 časa

ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA:

  • Mašinsko košenje travnjaka : Partizansko spomen groblje
  • Okopavanje:  sezonskog cvijeca, trajnica, mladih stabala
  • Krčenje divljeg rastinja: Klanac

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja

  • Udomljavanje pasa iz azila svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 časova.

OSTALE AKTIVNOSTI

Usluga dostave vode u cisterni :

Obavještavamo građane da vršimo isporuku vode u cisterni. Ova usluga pogodna je za punjenje dvorišnih bazena, prilikom organizacije raznih skupova i sl. Usluga je dostupna radnim danima, a prije isporuke potrebno je izvršiti uplatu na šalterima Blagajne. Jedna isporuka cisterne kapaciteta 10 metara kubnih u krugu do 20 km košta 100 KM. Za dodatne informacije pozvati 0800 505 07.

Usluge održavanja - Uslužno košenje, održavanje i uređenje zelenih površina i cvjetnjaka za pravna i fizička lica u skladu sa cjenovnikom preduzeća.

O ostalim i dodatnim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom servisu na www.komunalno.ba ili kontaktiranjem Pozivnog centra 0800 505 07.  

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA