SERVISNE INFORMACIJE za petak 08. juni 2018. godine

Ispis E-mail

servisneRJ ELEKTRODISTRIBUCIJA

Za danas su planirani sljedeći zastoji u isporuci električne energije:

 • DV 10 kV Gredice od 08:30 – 10:30 h;

Iz istog razloga kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa TS 10/0,4 kV: Brezovo polje 2 i 3, Trnjaci 3, Sandići 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 i 9 i Slijepčevići 1 doći će do dva kratkotrajna prekida  (max. 2 min.) u napajanju električnom energijom oko 08:30 i 10:30 h.

 • DV 10 kV Ulice od 10:00 – 14:00 h

Iz istog razloga kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa TS 10/0,4 kV: Donji Rahić 1, 3 i 4, Ulice 1, 2, 3 i 4, Gornji Vukšić 1 i 2, Donji Vukšić, Grbavica 5, Krepšić 1, 2, 3 i 4, Krepšić kasarna, Marković polje – mlin, Marković polje 1, 2 i 3, Drenava, Gornja  i Donja  Laništa doći će do dva kratkotrajna prekida  (max. 10 min.) u napajanju električnom energijom oko 10.00 i oko 14:00h.

 • TS 10/0,4 kV Brezovo Polje 1,jedan NN izlaz zastoj od 3h u toku dana.

RJ VODOVOD I KANALIZACIJA

 • Stanje vodosnabdijevanja gradskog i lokalnih vodovodnih sistema kojima upravlja JP “Komunalno Brčko” je uredno i nema planiranih isključenja potrošača radi izvođenja radova na mreži.
 • Kvalitet vode je zadovoljavajući  i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10) 

RJ ČISTOĆA

Služba za upravljanje otpadom

Prema planu, danas će prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica biti organizovano u naseljima: Kolobara - Burića Brdo – Meraje – Ivici – Rosulje, Prutače – Ograđenovac – Čande – Ćoseti – Hukelji – Rašljani, Cerik –Bijela – Gornja Skakava – Gredice 1 – Donji Brezik – 1.Maj, Novo Brčko – EŠ Naselje – Bijeljinska cesta, Klanac – Rijeke. 

Služba za javnu higijenu

ČIŠĆENJE JAVNIH SAOBRAĆAJNIH POVRŠINA U GRADSKOM PODRUČJU u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH za održavanje javnih površina:

 • Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina, ručno čišćenje površina, pražnjenje posuda za otpatke.
 • Održavanje pješačke  zone i bulevara Mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica provodi  se u dvije smjene, permanentno u periodu od 05:00 do 22:00 časa.
 • Pranje pješačke zone u III smjeni, polivanje kolovoza Uže gradske zone

ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA:

 • Mašinsko košenje travnjaka: Ivici, Rosulje, Ilićka oko MZ i Eko izletište
 • Okopavanje parcela sa zasađenim biljnim materijalom: gradsko područje
 • Zalivanje biljnog materijala: gradsko područje
 • Orezivanje zelene ograde: gradsko područje 

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja 

 • Udomljavanje pasa iz azila svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 sati

OSTALE AKTIVNOSTI

O ostalim i dodatnim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom servisu na www.komunalno.ba ili kontaktiranjem Pozivnog centra 0800 505 07. 

Usluga dostave vode u cisterni :

Obavještavamo građane da vršimo isporuku vode u cisterni. Ova usluga pogodna je za punjenje dvorišnih bazena, prilikom organizacije raznih skupova i sl. Usluga je dostupna radnim danima, a prije isporuke potrebno je izvršiti uplatu na šalterima Blagajne. Jedna isporuka cisterne kapaciteta 10 metara kubnih u krugu do 20 km košta 100 KM. Za dodatne informacije pozvati 0800 505 07.

Usluge održavanja - Uslužno košenje, održavanje i uređenje zelenih površina i cvjetnjaka za pravna i fizička lica u skladu sa cjenovnikom preduzeća.
 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA