07.06.2018. Obilježavanje Dana zaštite okoliša i prezentacija o značaju recikliranja otpada

Ispis E-mail

dan zatite iv sred-prezentacija01 dan zatite iv sred-prezentacija02

Povodom 5. juna Svjetskog dana zaštite okoliša, u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom održana je prezentacija o značaju očuvanja i zaštite životne sredine sa akcentom na važnosti recikliranja otpada. Cilj ovakvih akcija jeste težnja da naš grad učinimo čišćom, zdravijom i boljom sredinom za život svih nas, a naročito generacija koje dolaze iza nas.

Predstavnica JP „Komunalno Brčko“ Ismeta Osmanović, glavni projekt menadžer Službe za razvoj ovog preduzeća, prezentovala je srednjoškolcima koje su to akcije učenici srednjih škola realizovali radi preveniranja daljnjeg zagađivanja naše okoline.

Projekat pod nazivom „Selekcija otpada pogodnog za reciklažu u obrazovnim ustanovama„ značajna je akcija u kojoj je sudjelovalo 14 škola sa područja Brčko distrikta BiH. Ovim projektom pokazan je aktivitet mladih u upravljanju i zaštiti životne sredine i nužnost podizanja svijesti o održanju zadovoljavajuće komunalne higijene grada.

S jednakim ciljem očuvanja životne sredine ostvarena je i saradnja JP „Komunalno Brčko“ sa srednjim školama u Brčko distriktu BiH koja je za cilj imala animiranje mladih i poticanje na provođenje ekoloških aktivnosti te razvijanje svijesti o potrebi iskorištavanja otpada.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5.juna na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Štokholmu, koja je bila posvećena okolišu i na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA