07.06.2018. Nabavljeno 70 novih kontejnera za odlaganje otpada zapremine 1,1 m³

Ispis E-mail

Aktivnostima obnove spremnika za otpad, JP „Komunalno Brčko“ nabavilo je 70 novih kontejnera kojima će se zamijeniti oni dotrajali i stari.

novi_kontejneri_1

Primopredaja kontejnera obavljena je prošle sedmice i njihovo raspoređivanje i zamjena u užem centru grada počela je juče i trajaće do kraja ove sedmice. Radnici Radne jedinice Čistoća izvršili su obilježavanje nove komunalne opreme, nakon čega ih postavljaju na zadate lokacije.

novi_kontejneri_2

Ovim projektom rješavamo problem nefunkcionalne i pohabane komunalne opreme, koja je nakon više godina konstantne upotrebe oštećena od zuba vremena, ali i nesavjesnog korištenja.

Cilj ove akcije je kvalitetnije i efikasnije upravljanje komunalnim otpadom, te povećanje nivoa komunalne higijene, čime će se doprinijeti  čistijoj i zdravijoj okolini. Ovom aktivnošću  zamjenjujemo dotrajale i oštećene kontejnere, koju smo naslijedili od Vlade Brčko distrikta BiH iz perioda kada je ovom komunalnom oblašću upravljalo Odjeljenje za javne poslove. Kontejneri su tada postavljeni na javnu površinu u skladu sa tačno definisanim lokacijama.

Podsjećamo da u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, posude za smeće s javne površine nabavlja i održava nadležno odjeljenje ili preduzeće. Poslovni prostori i stambeni objekti moraju imati sopstvene posude za smeće. Posude za smeće za novoizgrađene objekte nabavlja investitor, odnosno korisnik poslovnog prostora. Posude za odlaganje smeća u kolektivnim stambenim objektima nabavljaju stanari zgrade. Vlasnici - korisnici posuda za smeće dužni su da ih održavaju u urednom i čistom stanju, kao i da obezbjede njihovu dezinfekciju i dezinsekciju najmanje dva puta godišnje.

novi_kontejneri_3

Zamjena starih kontejnera biće nastavljena krajem godine, kada će akcijom biti  obuhvaćena prigradska naselja. Kontejnere koji ne budu sasvim istrošeni, pokušaćemo da obnovimo u našoj radionici i čuvati ih za rezervne, da ne završe i sami na otpadu, a na građane apelujemo da nove posude ne oštećuju.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA