23.02.2018. Nadzorni audit Sistema upravljanja sigurnošću informacija

Ispis E-mail

ISMS_auditJP „Komunalno Brčko“ je sertifikovano za Sistem upravljanja sigurnošću informacija u skladu sa međunarodnim standardom pod oznakom ISO/IEC 27001:2013 prije dvije godine.

Kako to i propisuju zahtjevi standarda, auditori sertifikacijske kuće danas borave u nadzornom auditu tokom kojeg u svim organizacionim jedinicama provjeravaju poštovanje i primjenu procedura propisanih ovim sistemom, te postupanje i rješavanje eventualnih nedostataka ili incidentnih situacija u domenu narušavanja povjerljivosti, integriteta i dostupnosti informacija i podataka koje posjeduje JP „Komunalno Brčko“.

Na samom početku audita održan je kraći sastanak sa rukovodiocima organizacionih jedinica i vlasnicima informacionih procesa, poslije čega su auditori prema definisanom rasporedu započeli obilazak organizacionih jedinica u preduzeću.  

ISO 27001:2013 je vodeći međunarodni standard koji definiše zahtjeve za analizu i procjenu rizika, te implementaciju sigurnosnih kontrola u upravljanju informacijskom sigurnošću u organizaciji. Cilj primjene ovog standarda je učvršćivanje povjerenja naših kupaca, povećanje nivoa sigurnosti informacionih i komunikacionih sistema, osiguranje usklađenosti s važećom zakonskom regulativom koja se odnosi na bezbjednost informacija u bilo kojem obliku, kao i povećanje svijesti zaposlenih o sigurnosti informacija.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA