12.01.2018. Uspješan nadzorni audit Sistema upravljanja kvalitetom

Ispis E-mail

JKP-Nadzorni_auditNakon što je krajem decembra 2016. godine sertifikacijska kuća TÜV NORD Hrvatska d.o.o. resertifikovala naše preduzeće za Sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa zahtjevima nove verzije standarda ISO 9001:2015, godinu dana poslije auditori su proveli nadzorni audit, da bi provjerili da li se i dalje poštuju svi zahtjevi sistema, na koji način, da li su usvojene preporuke za poboljšanje i generalno da li preduzeće poštuje sve ono na šta se obavezalo uvođenjem Sistema kvaliteta.

Auditori su provjeravali da li preduzeće ispunjava očekivanja i zahtjeve kupaca kroz isporuku propisanog kvaliteta u utvrđenim rokovima, da li uredno upravlja dokumentacijom, na koji način se realizuju procesi u distribuciji električne energije, procesu održavanja i transporta, proizvodnji i distribuciji vode, te procesima održavanja javne higijene i prikupljanja otpada.

Ocjena provedenog nadzora je uredna, a auditoru su dali i preporuke za poboljšanje mjerenja uspješnosti provedenih internih i/ili eksternih edukacija, zatim preporuku za unapređenje procesa mjerenja zadovoljstva kupaca i preporuku za unapređenje u oblasti komunikacije između radnika na terenu i dispečera.

Ostali procesi i područja su ocijenjeni pozitivno.

JP „Komunalno Brčko“ je prvi put sertifikovano za sistem kvaliteta u skladu sa ISO 9001:2008 2010. godine. Prva resertifikacija uslijedila je tri godine kasnije 2013. godine, a druga krajem 2016. godine. Oba puta naše preduzeće pokazalo je spremnost ne samo održavanja, nego i unapređenja Sistema upravljanja kvalitetom u skladu sa relevantnim ISO standardom. 

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA