4.10.2017. Deseti put obilježavamo Međunarodni dan zaštite životinja

Ispis E-mail

cukeaštite životinja, Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja JP „Komunalno Brčko“ i ove je godine na Trgu mladih u Brčkom organizovao druženje sa građanima, postavio informativno – edukativni štand, promovisao aktivnosti Azila za zbrinjavanje pasa i naravno – udomljavao pse smještene u azilu.

I ove godine akciju su podržali drugari iz Školigrice, koji su iskoristili priliku da se igraju sa cukama i da nauče nešto više o pravilnom odnosu prema životinjama, kao i drugi sugrađani koji su bili u prolazu ili su se sa namjerom udomljavanja uputili do našeg štanda.

Željka Tomić, šef Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja JP „Komunalno Brčko“ istakla je da ovu aktivnost organizujemo desetu godinu za redom. „I ove godine naša kampanja nosi naziv  „UDOMI“. Cilj je da što više zainteresujemo građane za udomljavanja azilskih pasa, kao i da skrenemo pažnju vlasnicima na odgovorno ponašanje, jer je posljednjih mjeseci broj napuštenih i pasa lutalica na ulicama povećan, a broj pasa u azilu je oko 300, što daleko premašuje kapacitete azila. Više od 100 pasa spremno je u ovom trenutku za udomljavanje i pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da udome psa, svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 sati u azilu u MZ Brod“, dodala je Tomićeva.

Svim sugrađanima koji su se danas u periodu od 09:00 do 15:00 h našli na Trgu Mladih na usluzi su bili zaposlenici Sektora sa svim relevantnim informacijama o zbrinjavanju pasa, odgovornom vlasništvu, te uopšte brizi i njezi za kućne ljubimce.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA