26.09.2017. Od 2. do 27. oktobra jesenja akcija prikupljanja krupnog otpada

Ispis E-mail

smecaraU skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, JP „Komunalno Brčko“ će po drugi put ove godine organizovati akciju prikupljanja i odvoza kabastog otpada.

Akcija će biti realizovana u periodu od 2. do 27.10.2017. godine i obuhvatiće kompletno područje Brčko distrikta BiH, odnosno svih 78 mjesnih zajednica. Građani već sada mogu početi da se pripremaju za ovu akciju, a od ponedjeljka i da odlažu krupni otpad na lokacijama koje će biti objavljene na facebook i web stranici preduzeća ili ih možete saznati pozivom na besplatnu info liniju 0800 505 07, a lokacije su iste kao i prethodnih godina.

Pod kabastim otpadom podrazumijevaju se dijelovi ili komadi starog namještaja i pokućstva iz stambenih objekata i sličan otpad.

Prošle godine u oktobarskoj akciji prikupljeno je oko 30 m3 otpada.

Pozivamo naše sugrađane da iskoriste besplatnu akciju odvoza krupnog otpada, da ne bismo dolazili u situacije da se krupni otpad tokom ostalih mjeseci ostavlja pored kontejnera i stvara dodatne probleme i našem preduzeću i stanarima koji u kontejnere odlažu samo komunalni – kućni otpad.

Ova akcija neće uticati na redovan odvoz otpada. 

PLAN PRIKUPLJANJA KRUPNOG OTPADA U PERIODU OD 02.10. – 27.10.2017. GODINE

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA