25.09.2017.Elektrodistribucija na 13. Savjetovanju BH K CIGRE

Ispis E-mail

pero_m_cigrepero_o_cigre

Na 13. Savjetovanju BH K CIGRE, koji tradicionalno organizuje Bosanskohercegovački komitet Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme, JP “Komunalno Brčko” – Radna jedinica Elektrodistribucija, predstavila se sa dva stručna rada.

Autori Elvis Kasumović, Pero Ožegović i Kemal Mahmutović predstavili su rad pod nazivom “Elektrodistributivna djelatnost na području Brčko distrikta BiH” (g. Kasumović se u međuvremenu zaposlio u drugom preduzeću), a Pero Mitrović, Pero Ožegović i Mujo Durić učestvovali su sa radom  “Primjena reklozera u srednjenaponskoj distributivnoj mreži Brčko distrikta BiH”.

Oba stručna rada naših inžinjera uspješno su prošla recenziju i uvrštena u Zbornik radova i program savjetovanja, što je izuzetna čast, s obzirom da je u radu Savjetovanja učestvovalo oko 500 stručnjaka iz zemlje i svijeta, a kroz 16 oblasti izloženo više od 150 stručnih i naučnih radova.

Savjetovanje BH K CIGRE je najznačajnija manifestacija ovog tipa u Bosni i Hercegovini i mjesto na kojem se prezentuju dostignuća, napredak i razvoj električnih sistema, razmjenjuju znanja i iskustva i odlučuje o daljim smjernicama u razvoju sistema distribucije, prenosa, snabdijevanja, opreme, trgovine i proizvodnje električne energije.

Naši stručni radovi bili su izuzetno zapaženi, a prezentovani su u okviru oblasti Distributivni sistemi i male elektrane

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA