06.07.2017. Ljetnje održavanje grada protiče u skladu sa planom

Ispis E-mail

Radnici Službe za javnu higijenu u okviru Radne jedinice Čistoća su u prethodnom periodu, uprkos visokim temperaturama, realizovali sve planirane aktivnosti.

1

U skladu sa Planom i programom održavanja javnih i zelenih površina, izvršeno je okopavanje cvjetnih gredica, žive ograde i mašinsko košenje travnjaka. Ujedno se prati situacija na terenu i, tamo gdje je to potrebno, redovno se vrši orezivanje  suvih i bolesnih grana stabala.

2 3

Da bi ružičnjaci što duže bili izdašni i bogati, izvršeno je njihovo tretiranje insekticidima, šimširi su tretirani sredstvima protiv biljnih vaši. Korišten je i totalni herbicid za uništavanje korova po stazama i pločnicima u užem dijelu grada.

Zalaganje radnika ove Službe doprinosi da naš grad svakog dana bude sve ljepši, sređeniji i uredniji, barem kada je riječ o zelenim i površinama pod cvijećem. Međutim, njihov trud i rad nekada bude poništen u svega nekoliko minuta, zbog uništavanja najčešće mladih stabala i sezonskog cvijeća, tj. nesavjesnog ponašanja pojedinaca.

4 5ž

Zato apelujemo na naše sugrađane, kao i organe javnog reda i mira, da zaštite mlade sadnice od uništavanja. Takođe molimo vlasnike pasa da svoje ljubimce šetaju na uzici, jer su sve češći slučajevi da pušteni psi izgaze tek posađene i formirane cvjetne gredice.

6

 
iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno racun_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA