jkp_zaposleni

ЗАПОСЛЕНИ

Штампа Ел. пошта

Наши запосленици су највећа вриједност предузећа, те се на њиховој професионалности, одговорности, раду, предузетности и креативности темељи успјешно пословање ЈП “Комунално Брчко”. Од својих запосленика тражимо максимално залагање, преузимање иницијативе, прилагођавање промјенама, доношење одлука, сарадњу и рад у тиму, брзу размјену информација, повјерење, поштовање купаца и колега, прихватање одговорности и учествовање у заједничким акцијама.

Људски потенцијал је кључни ресурс пословног развоја ЈП „Комунално Брчко“ и чини га преко 450 запослених распоређених у четири радне јединице. Имајући у виду да унапређење организационе структуре предузећа и развој кадрова представљају оквир за повећање ефикасности у циљу пружања квалитетнијих услуга и остварења принципа усмјерености предузећа према купцима, у оквиру стратешког плана пословања предузећа развој кадрова идентификован је као стратешко усмјерење.

Сваке године организују се бројне екстерне и интерне едукације о темама: финансије и рачуноводство, радно-правни односи, управљање људским ресурсима, јавне набавке, правни прописи, наплате потраживања, информатичке вјештине, заштита на раду и заштита од пожара, коришћење софтверских рјешења, процедуре интегрисаног система управљања и друге стручне едукације које су идентификоване као неопходне за ефикасно управљање радним активностима.

ЈП „Комунално Брчко“ утиче на побољшање стања на локалном тржишту рада креирањем нових радних мјеста и запошљавањем младих људи, олакшава младим људима прелазак од школе ка послу кроз праксу, приправнички стаж, али не заборавља ни на људе са смањеним способностима и за њих ствара могућности да раде и живе од свог рада.

УПРАВЉАЊЕ УЧИНКОМ ЗАПОСЛЕНИХ

Од 1.1.2014. године у ЈП “Комунално Брчко” се примјењује систем мјерења учинка запослених. Праћење учинка је у интересу и организације и појединца, односно кроз њега и појединац и организација желе постићи своје циљеве.

Успостављањем јединственог, систематичног и објективног  приступа процјени радног учинка те давању повратне информације о раду можемо значајно унаприједити рад свих запосленика те самим тим утицати на резултате које постижемо. Циљ оцјењивања радне успјешности јесте да се запослени охрабре и да им се помогне да подигну свој рад на виши ниво, да развију своје потенцијале и усвоје нове вјештине које ће им бити од користи на позицији на којој се налазе, али и на неким другим позицијама које их чекају у њиховом будућем професионалном животу.

У том смислу, мјерење успјешности на послу је начин да се запослени као појединци, као тимови и као организација у цјелини, подстакну на непрестано усавршавање, а процјењивање се врши спрам циљева  и задужења који они треба да постигну.

БЕЗБЈЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА РАДУ

Осим  стварања  мотивишућег  окружења  за рад  и  улагања  у  обуку  и  развој  запослених, наш  приоритет  је  и  обезбјеђивање  сигурног  и здравог радног окружења за наше запослене.  У 2013. години донијели смо одлуку о увођењу Система управљања заштитом здравља и безбједности на раду – OHSAS 18001:2007. OHSAS 18001:2007 обухвата низ захтјева за систематско праћење и отклањање свих могућих опасности на радном мјесту. Оправданост увођења овог стандарда огледа се у потреби проактивног дјеловања на аспекте заштите здравља и безбједности запослених, гдје се на један међународно систематизован и прихваћен начин, управља ризицима по здравље и безбједност запослених на раду, са циљем елиминисања ризика или њиховог свођења на прихватљив ниво.

Сви запослени имају ПРАВО да брину за своје здравље, здравље својих колега и сигурност на радном мјесту, АЛИ И ОБАВЕЗУ да рад обављају са пуном пажњом ради безбједности свог живота и здравља, као и заштите здравља и безбједности других запослених,  да се придржавају прописаних мјера безбједности и заштите здравља радника на раду и да средства личне заштите користе у складу са утврђеном намјеном као и да се придржавају санитарно-техничких прописа.

ДРУЖЕЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ

Електријада - Запосленици ЈП „Комунално Брчко“ – РЈ Електродистрибуција, заједно са колегама запосленим у Електродистрибуцијама у Бајиној Башти, Лозници, Власеници, Бијељини, Угљевику, Зворнику и Братунцу сваке године у другом граду организују манифестацију „Дринска електријада“, дио Међународних радничко-спортских игара које се одржавају још од 1982. године.

Осим дружења, организују се и такмичења у дисциплинама: електричарска, мали фудбал, одбојка, стони тенис, шах, пикадо, стрељаштво, надвлачење конопца и атлетика. Свеукупни побједник дринске електријаде осваја прелазни пехар.

Хуманост запосленика – Запосленици ЈП „Комунално Брчко“ су више пута до сада показали хуманост, кроз скупљање добротворних прилога, организацију акција за прикупљање помоћи колегама, суграђанима у невољи, волонтерске пројекте, даривање крви и многе друге активности, а таквим позивима и акцијама ће се одазивати и убудуће. 

 

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА