28.12.2015.g. Saopštenje za javnost - JKP zamrzava status člana u Privrednoj komori

Ispis E-mail

Brčko, 28.12.2015. godine

 

Povodom stanja u Privrednoj komori Brčko distriktra BiH, direktor i menadžment JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH daju sljedeće saopštenje:

 

Zbog novonastale situacije  u organizovanju rada Privredne komore Brčko distrikta BiH, a čiji je JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH član, menadžment JP „Komunalno Brčko“ obavještava javnost da zamrzava status člana Privredne komore Brčko distrikta BiH, dok se ne steknu uslovi za naše aktivno učešće i podršku ovoj značajnoj instituciji.

Shodno ovoj odluci, JP „Komunalno Brčko“ neće u narednom periodu plaćati članarinu niti se odazivati na sastanke koje organizuju jedna ili druga inicijativa, niti davati prednost bilo kojoj od ove dvije strane.

Naime, nama se, kao članu Privredne komore Brčko distrikta BiH istovremeno obraćaju dvije inicijative za izbor članova Skupštine Privredne komore ili konstituirajuću Skupštinu Privredne komore Brčko distrikta BiH, što smatramo neprimjerenim, te se kao ozbiljan privredni subjekt i član poslovne zajednice koji je osnovan od strane Brčko distrikta BiH, želimo distancirati od učešća u takvom načinu rada.

Ističemo da smo i dalje zainteresovani da sve svoje kapacitete, stručnost i iskustvo stavimo na raspolaganje svim privrednim udruženjima, pa tako i Privrednoj komori Brčko distrikta BiH, ali tek od onog trenutka kada budu uspostavljeni u skladu sa zakonom i interesima poslovne zajednice, a i nas kao poslovnog subjekta, te pokažu sposobnost za zastupanje interesa privrednika u ovoj lokalnoj sredini, a i široj zajednici.

S poštovanjem,

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                         M Sc Admir Nuković,

direktor  JP „Komunalno Brčko d.o.o. Brčko distrikt BiH 

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA