KONTEJNERI ZA ODJEĆU I OBUĆU

Krajem 2014. godine JP „Komunalno Brčko“ započelo je projekat prikupljanja odjeće, obuće i ostalog kućnog tekstila. Za realizaciju ove aktivnosti zaposlenici našeg preduzeća napravili su specijalizovane kontejnere sa natpisima „za odjeću i obuću“ koji su postavljeni na četiri lokacije u Brčkom - Gradski park, Trg pravde, ulica Uzunovića i kod Doma zdravlja.

Cilj ove akcije je prikupljanje odjeće, obuće, kao i posteljine, zavjesa, torbi, krpenih igračaka i ostalog kućnog tekstila, koji je još uvijek dobrog kvaliteta i može se iskoristiti. Prikupljene stvari, odjeću, obuću i ostali tekstil, koji naši sugrađani ostavljaju u kontejnerima prepoznatljivih boja i natpisa našeg preduzeća, naše preduzeće dalje prosljeđuje organizacijama i udruženjima koja se bave podrškom i pomoći porodicama u stanju socijalne potrebe, kao i direktno građanima za koje se utvrdi da im je ovakva pomoć potrebna.

Akcija je već u prvih nekoliko dana imala odličan odziv građana koji su odlagali odjeću, ali i udruženja i građana kojima je ovakva pomoć potrebna. Vođeni željom da prikupljena odjeća, obuća i ostali iskoristivi tekstil i roba, koja je i dalje dobrog kvaliteta, stigne na prave adrese, pozivamo organizacije i građane da nam se jave. Dolazak do pomoći je jednostavan – popunite i predate obrazac na protokolu preduzeća u ulici Tina Ujevića 66 ili kontaktirate Pozivni centar 0800 505 07, a obrazac sa svim potrebnim informacijama o vrsti pomoći i kontakt podacima, dostupan je i na protokolu preduzeća ili se podaci mogu ostaviti pozivanjem besplatne info linije.

Akcija prikupljanja odjeće i obuće putem humanitarnih kontejnera nastavlja se i dalje, te molimo sugrađane koji mogu i žele pomoći da ovakvu robu uredno spakovanu u kese ili pakete propisno odlažu u kontejnere, kao i sugrađane kojima je dodjela namjenskih paketa, u skladu sa njihovim potrebama, dobro došla, da nas kontaktiraju.

Pridružite nam se i podržite našu akciju.

kontejnerdz kontejnjpk

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA