Vijesti06.06.2019. Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u dijelu MZ Klanac

Ispis E-mail

vodovod_fra_simuna02 vodovod_fra_simuna_03 

Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i JP “Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH, danas 06.06.2019. godine počeli su radovi na realizaciji projekta „Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u ulici fra Šimuna Filipovića“ u mjesnoj zajednici Klanac.

“Radovi se realizuju na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova, te predmjera radova iskazanom u tenderskoj dokumentaciji, u kojem je JP “Komunalno Brčko“ izabrano kao najpovoljniji ponuđač. Cijena ugovorenih radova iznosi  28.080,00 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima. U okviru projekta biće izgrađeno  oko 106 metara vodovodne i 108 metara kanalizacione mreže”, rekla je Nataša Katanić, v.d. šefa RJ Vodovod i kanalizacija.

Svi radovi biće izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima, koji se primjenjuju u izvođenju ove vrste radova, i to vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima.

Ovo je četvrti veći projekat koji JP „Komunalno Brčko“ realizuje od početka godine, a za čije izvođenje je ovo javno preduzeće izabrano kao najpovoljniji ponuđač na tenderima Vlade Distrikta.

Osim ovog projekta, paralelno teku radovi na  izgradnji vodovodne mreže u  mjesnoj zajednici Boće, kao i redovni poslovi iz nadležnosti Radne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ na priključenju novih korisnika na vodovodnu mrežu i interventnim sanacijama oštećenja na postojećoj infrastukturi.

 

03.06.2019. ČESTITKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

Ispis E-mail

Zaposlenici i menadžment Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ d.o.o.Brčko distrikt BiH, svim sugrađanima, pripadnicima islamske vjeroispovijesti koji slave ramazanski Bajram, čestita ovaj veliki muslimanski praznik sa željom da praznične dane provedete u zdravlju, slozi, sreći i blagostanju.

Podijelite bajramsku radost sa porodicom, komšijama i prijateljima.

Ramazan šerif mubarek olsun.

bajram

 

31.05.2019. Obavještenje za kupce električne energije – Žitopromet

Ispis E-mail

bimal_zitopromet U nedjelju 02.06.2019. godine u terminu od 08:00 – 11:00 h zbog planiranih radova na TS 10/0,4 kV Žitopromet osigurati će se beznaponsko stanje na predmetnoj TS.

 

31.05.2019. Obavještenje za kupce – odvoz otpada

Ispis E-mail

nova-vozila-2.jpgJP “Komunalno Brčko” obavještava kupce o izmjeni u režimu prikupljanja kućnog otpada za vrijeme bajramskih praznika:

Radna jedinica “Čistoća” u utorak 04.06.2019. godine, odnosno prvog dana praznika Bajrama, koji je u Brčko distriktu BiH neradni dan, neće vršiti redovno prikupljanje i odvoz kućnog smeća.

Utorkom se prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica vrši u naseljima: Kolobara – Burića Brdo – Meraje – Ivici – Rosulje, Donji Brezik – Prvi Maj, Klanac – Rijeke – Brčko Novo, Omerbegovača – Boće – Boderište – Gornji Zovik – Donji Zovik – Štrepci, Seonjaci – Dubrave – Prijedor – Stjepkovica – Gredice 1, Eš naselje – Bijeljinska cesta – Brezovo Polje (Čaršija, Selo, Novo naselje).

Usluga će biti izvršena narednog utorka. Od srijede 05.06.2019.godine odvoz kućnog smeća vršiće se prema ustaljenom rasporedu.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

27.05.2019. Nastavljena izgradnja vodovodne mreže u Boću

Ispis E-mail

Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i JP “Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH, danas je počela realizacija projekta pod nazivom „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Boće“.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 401
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA