Vijesti26.09.2011. U pripremi proces sertifikacije Sistema ISO 14001:2009

Ispis E-mail
isoKrajem prošle sedmice u sali Direkcije za finansije za sve rukovodne zaposlenike JP „Komunalno Brčko“ organizovana je prezentacija Sistema upravljanja okolinom u skladu sa standardom ISO 14001:2009 u cilju informisanja o statusu projekta, zahtjevima i odnosu svih zaposlenika za pripremu preduzeća za sertifikovanje.

Posle uvođenja standarda ISO 9001:2008 menadžment preduzeća je iskazao interes da postigne i pokaže ispravan odnos prema okolini nadziranjem uticaja svojih aktivnosti na okolinu, uzimajući u obzir vlastitu okolinsku politiku i ciljeve.

Više...
 

23.09.2011. Briga za napuštene životinje

Ispis E-mail
zivotinjeU susret 4.oktobru, Međunarodnom danu zaštite životinja, želimo da Vas podstaknemo na razmišljanje kako se odnosimo prema napuštenim životinjama i šta svako od nas može da učini za njihovu dobrobit.

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja i Služba za marketing Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ i ove godine organizovaće kampanju za udomljavanje pasa lutalica pod nazivom „Mi volimo životinje“. Osim toga, svi ljubitelji životinja 4.oktobra 2011. godine moći će da dobiju više informacija i savjeta kako da brinu o svojim sadašnjim i budućim kućnim ljubimcima. Oni koji budu udomili psa iz skloništa za napuštene životinje, dobiće i prigodne poklone za lakšu brigu o novom ljubimcu.

Više...
 

21.09.2011. Akcija "Očistimo Brčko"

Ispis E-mail
klanac

U okviru akcije „Očistimo Brčko“, radnici Službe za javnu higijenu ove sedmice čiste i uređuju centar grada i javne površine u gradskim i prigradskim naseljima Eš, Bijeljinska cesta, Naselje solidarnosti, Brčko Novo, Klanac, Rosulje, Gluhakovac.

Riječ je o čišćenju gradskih saobraćajnica, uređenju zelenih površina i cvjetnih gredica, sakupljanju otpadaka, orezivanju živih ograda i krošnji drveća.

U seoskim mjesnim zajednicama, među kojima su Gredice, Vitanovići i Rašljani, organizuje se košenju javnih površina, kanala i bankina pored puteva, orezuje drveće, kao i čišćenje i sakupljanje otpadaka.

 

20.09.2011. JP "Komunalno Brčko" zapošljava 80 učenika

Ispis E-mail

volontirajJavno preduzeće „Komunalno Brčko“ i ove godine podržava projekat „Volontiraj kreditiraj“ Udruženja građana Infohouse iz Sarajeva i partnerskih organizacija u Brčkom - Omladinskog centra „Vermont“ i Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH. Na socijalni dan, koji je planiran 7.oktobra 2011. godine, JKP će na jedan dan zaposliti 80 učenika iz četiri srednje škole Brčko distrikta BiH.

Tim povodom, danas je organizovana konferencija za novinare, na kojoj je našem preduzeću uručena zahvalnica kao jedinom preduzeću u BiH koje je zaposlilo sve učenike iz jednog grada.

Dženana Alađuz, direktorica UG Infohouse i projekt menadžer rekla je da u petom socijalnom danu učestvuju 52 grada, 127 škola i oko 2.000 učenika. Zahvalila se preduzećima, organizacijama i institucijama koja podržavaju projekat podrške mladima i njihovim idejama, posebno u vrijeme kada svaki četvrti srednjoškolac napusti školu, a svaka druga osoba u BiH smatra da joj obrazovanje neće pomoći da nađe posao.
Više...
 

19.09.2011. Sistem za upravljanje voznim parkom (GPS)

Ispis E-mail

slubeni_automobiliJedan od strateških ciljeva preduzeća je i optimizacija troškova poslovanja preduzeća, a jedna od aktivnosti na ostvarenju pomenutog cilja jeste kvalitetno upravljanje voznim parkom preduzeća, koji broji oko 100 vozila. S tim u vezi, JKP je investiralo u nabavku GPS sistema za pozicioniranje i praćenje svojih vozila, što znači stalni monitoring i kontrolu nad vozilima na terenu.

Prednosti ovakvog sistema su brojne. Osim koristi za kupce naših usluga, čiji zahtjevi na terenu će biti brže rješavani, očekujemo smanjenje troškova potrošnje goriva, servisiranja vozila, osiguranja i bezbjednosti vozila, smanjiće se i troškovi komunikacije sa vozačima, rizik od krađe, saobraćajnih nezgoda.

Više...
 
<< Početak < « 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 » > Kraj >>

Stranica 388 od 401
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA