21.03.2019. Dvadeset pasa iz brčanskog Azila za pse pronašli dom u Austriji

Ispis E-mail

udomljavanje_2_2019 udomljavanje_4_2019 udomljavanje_5_2019

Nastavkom dobre saradnje između Nevladinog udruženja "Wiener Tierschutzverein" iz Beča i našeg preduzeća u zadnja dva mjeseca odnosno od polovine januara do sada, uspješno je realizovana akcija udomljavanja nove dvije grupe pasa iz azila kojim upravljamo, njih ukupno 20.

Pred sam kraj prošle godine psi su prošli fazu selekcije, a potom su vakcinisani, revakcinisani, mikročipovani, dobili su potrebne pasoše u koje su uredno evidentirani i zavedeni svi obavljeni veterinarski tretmani. Nakon obezbijeđenog veterinarskog certifikata, realizovan je i transport ka austrijskim domovima.

Željka Tomić, šef Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja izjavila je kako će saradnja sa austrijskim azilom biti nastavljena i u budućnosti, a namjera je da se životinje počnu redovno odvoziti na udomljavanje u Austriju, pogotovo kada se u narednom periodu, kako se očekuje, procedura papirološki olakša.

U Azilu za pse koji djeluje u okviru radne jedinice "Čistoća", a koji se nalazi u naselju Brod kod Brčkog, trenutno se nalazi oko 160 pasa. Svi građani koji žele da učine dobro djelo i životinjama obezbjede skrb i topli dom, a sebi odanog prijatelja, to mogu učiniti svakog utorka i petka u periodu od 10:00 do 11:00 sati. Prilikom samog postupka udomljavanja prisutni su i veterinari Javne veterinarske službe Brčko distrikta BiH, koji na licu mjesta vakcinišu i mikročipuju pse. Svi zainteresovani građani azil mogu da posjete svakog radnog dana od 09:00 – 15:00 h i odaberu svog ljubimca.

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA